Dagar att boka i almanackan….

Nu börjar det bli dags att boka upp några dagar i almanackan!

25 feb, kl. 17-19 har vi Café i SV:s lokal i Värnamo. Kom gärna förbi på en kopp kaffe och lämna förslag/motioner inför årsmötet och vårens aktiviteter eller bara prata med andra som vet hur det är att leva med fibro.

12 mars kl. 13.00 Årsmöte i SV:s lokal,
Vi bjuder på eftermiddagskaffe. Om du är intresserad av styrelsearbete behöver vi alltid hjälp och stöd.
Bara ring 073 52 88 201

21 april, kl 17-19 Cafékväll där vi tipsar varandra om bra böcker, olika behandlingar vi provat och diskuterar allmänt runt fibro.

22 maj avslutar vi inför sommaren med att åka till Fagerhults plantskola samt även hälsa på Majsans alpackor.
Väl mött / Helena

P.S Jag hoppas ni följer oss på facebook, vi har ett par fantastiska medlemmar som lägger upp jätteintressanta skrifter av skiftande slag.

De vanligaste symtomen på FMS

Utmattning & brist på sömn:

Ungefär 90% av personer med fibromyalgi beskriver måttlig eller avsevärd utmattning och brist på energi, att det känns som om man är helt tömd på kraft. En del beskriver att det känns som deras armar och ben skulle vara fastbundna vid stora block.

Precis som värken, varierar tröttheten från dag till dag. Man kan känna sig ganska pigg, men en liten stund senare har tröttheten tagit över. Många beskriver att det är detsamma som den utmattning som kommer med influensa eller vid brist på sömn. Ofta är utmattningen ett större problem än smärtan.

En del av tröttheten beror säkert på att många fibromyalgi patienter sover så dåligt. Generellt kan man säga att människor med fibromyalgi vaknar trötta även om de sovit under hela natten. De kan vara medvetna om att deras sömn har blivit lättare och att de vaknar under natten. Många vaknar på grund av värk eller domningar.

Vetenskapliga studier har visat att de flesta med fibromyalgi har ett onormalt sömnmönster, speciellt när det gäller avbrott i den djupa sömnen. Denna sömn är viktig för kroppens och själens återhämtning.” D.S